het Dok

Beatrijs Douma de Kok

Beatrijs Douma de Kok

Specialisaties:

Fysiotherapeuten het Dok

Beatrijs Douma- de Kok

Beatrijs Douma de Kok

Ervaring en werk

Ik ben praktijkhoudster van het Dok en heb meer dan 23 jaar ervaring met het behandelen en trainen van oncologische patiënten. Het behandelen van oedeem en fibrose is mijn specialisme.

Eerder was ik een aantal jaar voorzitter van regio Noord van de NVFL, de vereniging voor Oedeemfysiotherapeuten. Ook heb ik, in samenwerking met bijzondere mondheelkunde en kaakchirurgie van het UMCG, meegewerkt aan een studie naar de effecten van fysiotherapie bij hoofd-hals oedeem.

Een ander specialisme van me is longfysiotherapie. In samenwerking met Rob geef ik behandeling op maat bij mensen met longaandoeningen.

Veel ervaring heb ik met:

  • Het behandelen van mensen na hoofd-hals oncologie en borstkanker. In Duitsland en Nederland heb ik hiervoor opleidingen gevolgd om zo breed mogelijk te kunnen behandelen.
  • Het trainen en behandelen van mensen met een chronische aandoening, bijvoorbeeld long- en hartziekten, maar ook met het opbouwen van conditie na ziekte, zoals bijvoorbeeld long Covid.

Rob Douma

Rob Douma

Ervaring en werk

Ik werk als algemeen fysiotherapeut bij Praktijk voor Fysiotherapie en Oedeemtherapie Het Dok in Roden en Stedum. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van mensen met een (ernstige) longziekte. Ervaring hieromtrent heb ik opgedaan in het UMCG. Hier heb ik 15 jaar als fysiotherapeut gewerkt en onder meer het revalidatie protocol voor long (transplantatie) patiënten mee helpen ontwikkelen.

Onderwijs en onderzoek

Naast mijn werk bij praktijk het Dok heb ik cursussen ontwikkeld en gegeven om collegae te scholen in het onderzoeken en behandelen van longpatiënten. Ik heb cursussen voor longpatiënten ontwikkeld om hun ziekte beter te leren begrijpen en er mee te leren omgaan. Daarnaast werk ik op de Hanzehogeschool als docent fysiotherapie en als onderzoeker bij de onderzoeksgroep voor Healthy Aging Allied Healthcare and Nursing van de Hanze Hogeschool.

Ik ben nog steeds verbonden aan het UMCG waar ik promotieonderzoek doe bij de afdeling revalidatie naar welke fysieke factoren spierkracht bepalen. In dat kader heb ik normwaarden voor spierkracht ontwikkeld voor volwassenen en kinderen in Nederland, zodat gemeten spierkracht van patiënten kan worden vergeleken met een gemiddelde normwaarde. Meer informatie bij Hanze.nl...

Samenwerking

In Roden

Beatrijs Douma en Meike Boswijk werken samen in Roden. Beiden zijn gespecialiseerd in het behandelen van oedeemgerelateerde klachten, maar ook in het begeleiden van mensen met kanker, zowel tijdens als na de behandeling (oncologische revalidatie).

Samen met Gerard van Vliet bieden Beatrijs (het Dok) en Meike (Boswijk) een revalidatieprogramma aan voor mensen met chronische longaandoeningen als COPD en long Covid. Hierbij bestaat een nauwe samenwerking tussen de praktijken en Fitnesscentrum Roden.

Beatrijs verzorgt de oedeemfysiotherapie voor de praktijk van Fysiotherapie Roderweg (voormalig Aaltje Bron)

Stedum

  • Beatrijs verzorgt samen met Silvia Pezzicari de fysiotherapie in het Swaithoes van Karel Zuiderveld.

Silvia Pezzicari

Silvia

Oorspronkelijk kom ik uit Italië en sinds 2017 woon ik in Groningen. Ik ben hier gekomen om fysiotherapie te studeren.

Sinds ik mijn opleiding heb afgerond ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut bij Praktijk voor Fysiotherapie en Oedeemtherapie "Het Dok" in Stedum. In juli 2021 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Daarnaast heb ik in 2016 de opleiding Bewegingswetenschappen in Italië afgerond, bij de Università di Udine.

Ik heb een aantal jaren in de fitness- en sportwereld gewerkt, vooral met rugby teams. Mijn passie ligt met name bij knie- en enkelblessures, maar ik help graag mijn patiënten met algemene orthopedische klachten. Samenwerken met patiënten om hun doel te behalen vind ik erg belangrijk. Zodoende streef ik ernaar de best mogelijke fitheid voor mijn patiënten te bereiken, binnen hun mogelijkheden. Dit doe ik door middel van persoonlijke en betrokken begeleiding.

 

© 2023 Het Dok Disclaimer Privacybeleid